tisdag 6 december 2011

Tisdag

Det är väldigt lätt för mig att tvinga mig i vilken äcklig föda som helst så länge jag känner att det är värt det. Kom på det nu när jag drack en gipssmakande vegansk proteindrink. Blandade det med en lång sked i ett highball för att jag har ingen såndär shaker man kanske borde ha om man är en person-som-dricker-proteindrinkar. Försöker att se det estetiska i att dricka en halvklumpig proteindrink ur ett highball-glas men det går inte. Tänkte vispa det i en bunke men det kändes overkill/jobbigt. Hursom, fick nu i mig 27g extra protein. Det var väl bra. Särskilt eftersom Ludvig lät mig följa med på ett bodypump-pass idag. Det var sjukt jobbigt eftersom att jag inte har så mycket muskler; gjorde således inte exakt lika många reps som alla andra men ja... 

Fråga: Hur länge klarar sig ett hårdkokt ägg om man inte har det i kylen? Kan jag koka två klockan sju på morgonen, låta de vistas i min väska (i minusgrader i en halvtimme) plocka upp dem igen framåt tolv-/ett-tiden och kunna äta dem? Ca fem timmar utanför kylen? Hört att folk kokar en massa ägg innan en längre segling för att de överlever lätt utanför kylen men har ej personlig erfarenhet av det, men jag VET däremot att de har längre hållbarhet som råa så jag fattar inte varför man skulle koka dem INNAN segling, vilket ej var poängen jag ville göra men ja, svara och ge gärna ingående fakta om den kemiska processen, försökte kolla upp det men fick motsägelsefulla svar.

Fy vad denna vecka går långsamt, bara tisdag än så länge.

1 kommentar:

  1. Tips är annars att köpa en matlåda med frysklamp i locket. Då håller sig innehållet kallt i minst sju timmar, så då behöver du inte vara osäker.

    SvaraRadera