tisdag 26 juli 2011
blood to bloom
Oj då. Satt som vanligt i badrummet och klippte av död hud på fötterna, något jag måste göra 1-2 ggr i veckan för att jag går så mycket (inte ens i fel skor, så jag tror att huden på mina fossingar är överkänslig). Inte det roligaste att göra men om det inte görs så blir skavsåren värre. Och så slant jag med saxen och så började det blöda så otroligt mycket. Badrummet liknar något ur Psycho... Lindade in foten i en handduk och hoppade över till sovrummet där jag byggde ett berg av kuddar. Nu sitter jag här med benen på kuddberget så att blodflödet minskar. Hoppas det räcker. Vill inte åka in och sy. Det gör inte speciellt ont. Eller det gjorde inte speciellt ont men nu gör det det. Smärtan är lyckligtvis inte proportionell till mängden blod, i alla fall. Ska aldrig mer använda den saxen till att klippa bort död hud. Fattar inte vad som hände. Det är på "trampdynan" av foten. Har faktiskt ingen aning om vad det heter. Hade det hänt när jag klippte på lilltån så hade den typ rykt. Usch. Grejen är att jag inte vill att blodet ska torka in i kaklet och bli jättesvårt att få bort men jag kan ju inte städa nu för om jag står upprätt dör jag av blodförlust (nåja, så illa är det inte men eftersom att jag inte har ätit på länge så är jag säkert mer lättpåverkad av blodförlust än vanligt.).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Du har en poäng i det, men de som säljer förädlade produkter som läsk har också mycket att säga till om. En mycket stor andel av jordens produktion av spannmål och soja går redan till köttproduktion. Någon siffra jag hörde för något år sedan (om jag minns rätt) var att 70 % av sojaproduktionen går till djuruppfödning. Att jordens hela befolkning skulle leva på kött/ost/mjölk är antagligen inte hållbart, åtminstone inte med dagens metoder. Men utveckligen av sjukdomar till följd av dålig kosthållning ska man också komma ihåg (läkemedelsbolagen är säkert glada över alla som får diabetes). För något år sedan läste jag en intressant bok om detta med hur kostrekommendationer påverkats av politik och företag, tyvärr kan jag inte googla fram vad den hette (något i stil med "maten makten pengarna" och jag minns inte författarens namn.
SvaraRaderaJag vet inte vad som händer på sikt med en lchf-diet, men det gör ingen (Och ingen vet vad som händer på sikt då man äter en kost med 70 % kolhydrater heller). Men efter vad som händer på kortare sikt (2 år) skulle det vara mer försvarligt att förspråka lchf (friska unga människor kan äta lite vad som helst och må ok, men vuxna med tendenser till diabetes är det annorlunda för).
Du gissar rätt. Jag gick natur på gymnasiet (vilket ifs kanske inte gör mig till en naturvetare) och läser nu till läkare. Kan ju nämna att vi lär oss den fettskrämda versionen av näringsläran, men en del studenter och några lärare ifrågasätter den.