Jag har två ägg i kylen vars bäst före-datum går ut imorgon. Om jag inte äter dem imorgon så är det väl ingen fara i att äta dem i övermorgon, va? De blir inte giftiga/äckliga över en dag, right? Den som vet får jättegärna svara. Har hört att mjölk är en produkt vars bäst före-datum är ganska överdrivet och den håller sig okej ganska länge efter det? Är det så med ägg också? MVH Vilse i livsmedelsdjungeln
Idag har jag, öppen-tåsandaler till trots, haltat omkring på grund av mitt skavsår. Ingen promenad alls idag alltså. Funderar på att gå ut och cykla istället. Eller inte göra någonting.
Konstig situation: Kom hem från le work och orkade inte göra annat än att ta en tupplur. (Åh, vad jag älskar en 24minutare på eftermiddagen!). Därför blev det tillslut för sent för mig att laga mat som jag skulle kunna äta utan ångest. Och nu har jag ångest över att inte ha ätit mat; dagens sammanlagda kalorier kommer att bli ganska låga och då kommer jag vilja äta mindre imorgon och fastna i det tänket... Visserligen kommer jag kanske inte att träna idag så det är ju typ lika bra att jag inte äter något. Nojjar också över mitt grönsaksintag, nu får jag ju inte i mig tilläckligt med mineraler. Jag borde egentligen kunna mikra lite grönkål men alltså... nej.
Frustrationen.
Ska skaffa mig ett jobb som inte kommer emellan mig och min mat-och-sov-klocka.
Min bok kommer inte förrän imorgon (alltså tog det den maximala leveranstiden, händer mig jättesällan) så nu ska jag läsa klart Red Gold (John Hemming), helt fantastisk som jag rekommenderar alla som är intresserade av något annat än europeisk historieskrivning.
Har smsat med *exet* idag. Vad håller jag på med? Varför ber jag bara honom inte att lämna mig ifred?
Jag har läst att relationer som tar slut tidigt är de relationer som gör ondast när de tar slut för att man tänker "Tänk om..." osv och hakar upp sig på den. Vart har jag läst det? Måste ha varit i någon blogg, nu måste jag googla på böcker om ämnet...
Kontreta studier är det enda man kan bygga råd på, ja. Tyvärr är det ganska dåligt med studier (alltså långa stora studier om kost som inte är rena observationsstudier).
SvaraRaderaBäst före-datumet för ägg är också väldigt underdrivet. De håller sig fint åtminstone en vecka längre.
jag har käkat ägg som legat i kylen nästan tre veckor efter bäst-före datumet. och tro mig när jag säger att om ett ägg är skämt kommer du att känna det på doften innan du hinner stoppa in det i munnen!
SvaraRaderaoch jag lurades visst lite om yoghurten. :( den var laktosfri men inte av soja. och efter att du påpekade mängden socker i de flesta kollade jag det (kollar ibland bara energiinnehållet, iaf när jag har bråttom) och det är sjuka 5,1 %!
kram på dig